dimecres, 16 d’octubre del 2013

TAXI...Al TNC!


Canvi de cicle. Esperem molt del nou TNC de Xavier Albertí i de moment, per encetar aquesta primera temporada, el gran mestre de cerimònies ha transformat la Sala Gran en una gegantina màquina del temps que ens transporta al mític Paral·lel dels anys 20 i 30 del passat segle, quan el gènere de les varietés sorgit de la Barcelona més canalla actuava d'hegemònic divertiment interclassista. Irreverència, ploma, música, màgia, humor; tot té cabuda en aquest calaix de sastre amb més de 70 artistes implicats i on el mateix Albertí (convenientment caracteritzat) dirigeix l'orquestra en directe al més pur estil music hall.
Taxi... Al TNC! és una inauguració diferent, un macro-espectacle benèfic i popular, obert a tot tipus d'espectadors i amb la vocació de trencar la solemnitat pròpia d'un acte inaugural, fent així trontollar els aires de grandeur que sempre han acompanyat a tan insigne equipament.
Durant hora i mitja i sota la dramatúrgia de Lluïsa Cunillé , Josep Maria Miró i Xavier Pujolràs, se succeeixen diferents números musicals (no tots) presentats per la gran veu de Jordi Boixaderas. També hi ha orquestra en directe sota la batuta de la directora polonesa Wanda Pitrowska que es presenta a si mateixa d'una manera suggestiva i que amaga una altra identitat sota del seu vestit de gala. Cada número és dirigit per un director diferent : Josep Maria Miró (qui aquest any estrena dues obres en el mateix TNC ), Carlota Subirós, Alícia Gorina, Jordi Prat i Coll , Xavier Martínez, Jordi Oriol, Israel Solà, Lurdes Barba, Joan Maria segura i el mateix director artístic del TNC , Xavier Albertí.


L'únic fil conductor de la vetllada és el bon humor, l'astracanada i la sàtira. Hi ha alguns números que resulten brillants. Com aquest Viatge deliciós en què el tenor Antoni Comas i la soprano Claudia Schneider presten les seves precioses veus als personatges bíblics de Josep i Maria en un viatge d'alt contingut sexual. També amb quedo amb el ritme de Fresquibilis sur mer amb un elenc esplèndid de dones destacant Marcia Cisteró i Mercè Arànega, o amb els Mali Vanilli, un duo còmic de cantants que es fan passar per una parella al cuplet de Soy Miguelito, o amb la esplèndida Aina , de veu poderosa i presència expansiva que relata la vida d'una prostituta a Flor de vici . El que es va endur però a majoria dels elogis va ser sens dubte Lluís Homar  capaç de fusionar home i dona en el número d´El cap viu. .
Però en aquest Taxi ... Al TNC ! no solament hi havia cuplets, balls sensuals i cotilles. El número del Mag Hausson, habitual de l'Espai Brossa - La Seca qui juntament amb Lina Lambert d´hostessa va saber enlluernar al públic amb els seus jocs de cartes i d'ampolles. Però sens dubte qui van sorprendre més van ser Animal Religion, un duo d'acròbates i ballarins. Un al piano interpretava El Vestir d'en Pascual de Joan Viladomat , l'altre es contornejava com si fos un gat. Un número de gran bellesa i complexitat.


L'espectacle va acabar amb la irrupció de quatre dels integrants de EGOS Teatre, una meravellosa companyia de teatre musical , que es van acomiadar del públic amb el tema que dóna nom a l'obra. Tots els diners que es recaptin en aquestes funcions seran per al programa Apropa Cultura, impulsat per L'Auditori però que té la implicació de 30 equipaments de Catalunya. Aquestes sales ofereixen entrades a 3 euros per facilitar l'accés a grups com ara de discapacitats, víctimes de violència de gènere i malalts mentals.

Una suggestiva inauguració de temporada. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada